2 Aralık 2010

Merhaba; ruhumun zümrütten deseni.







Merhaba;
Ruhumun zümrütten deseni. Merhaba eksikliğimi tamamlayanım. Benim gurbet, özlem, hasret yanım. Toprağıma tav, dalıma gül, gülüme koku verenim merhaba. Kumaşımı dokuyan, desenimi belirleyen, elleriyle işleyen, gözleriyle sevişenim.

Merhaba;
Gökkuşağına renklerini bağışlayanım, şualarında cenneti taşıyanım. Benim şahla, şaşkın bakış yanım, merhaba. Baştan sona bakan, baktıkça ruhuma akan, aktıkça volkan volkan patlayanım.

Merhaba;
güzelliklerin kendisini varlığından bilenim, İlahi suskunluğum, izahi konuşkanlığım. Benim özel, güzel yanım merhaba. Sözcüklerin yetmediği yerde gözleriyle konuşanım, soluğum çektiğim, hayat verenim yaşama sebebim


Merhaba;
Kıştan sonra gelen gerçeğim, hayalden sonraki düşüm, düşten sonraki gelen gerçeğim. Benim tenim, temelim, emelim, merhaba. Geleceği günü beklediğim, hasret hasret çoğalanım, ilmek ilmek çoğaltanım.


Merhaba;
Sorularıyla beni çözenim, sordukça sorgulayanım, sorguladıkça kendine boyanan yanım. Benim har’ım, diğer yarım merhaba. Damarımda tepinen kanım, bedenimde çarpan kalbim.

Merhaba;
Asumanımı meydana getirenim. Dağlarımda ceylan, bağlarımda açan yanım, Benim eşim, güneşim merhaba. Gülüm, gül yüzlüm, gül kokulum.

Merhaba;
İlgim… bilgim… sevgim… sevgilim. Doğan günüm, gülen yüzüm. İlk ışığım.
01 Aralık 2010


Bekir Kale Ahıskalı
Lebibe’ye Mektuplar 185
Merhaba ruhumun zümrütten deseni

3 yorum:

  1. Kır düşerse bir gün saçlarına , vefa 'dandır
    Kış erken gelmişse gönlüne , özlem vardır
    Kan damlıyorsa yaş yerine , bileyim Yar 'dır
    Yudum yudum ak kalbime diyeyim Aşk ' tır

    YanıtlaSil
  2. "Merhaba" yazısı benim iç konuşmalarımdı. Sevdiğim insanı karşılama isteğimdi. Sonra sevgiliye bir ayna güneşi ne kadar gösterebilirse bende seni ancak o kadar anlatabildim deme imkanım da oldu. Sevgili beni bağışlasın ki karlı bir diyardan başka karlı bir zirveye ancak bu kadar seslenebildim. Daha güzel karşılamalara layık olduğunu düşündüğüm gibi biliyorum da. Sesin bana bir bahar müjdeliyordu...

    (Sabahın ilk ışıkları gibi hoş ve aydınlık gelen bakışların sahibine)

    YanıtlaSil
  3. ne yazsam bilmiyorum bilmiyorum.ne kadar güzel sözler varsa siz yamışsınız kimseye bişey bırakmadan.men ancak yolun açık olsun diyorum hocam ustadım.

    YanıtlaSil