11 Aralık 2010

45-Aşk Yiğitlerin İşidir

Aşk mı ? O yiğitlerin işidir…


Aşk yiğitlerin yaşaması gereken bir duygudur ama O'nu herkes yaşamaya kalkar. Bu sebepledir ki aşk dediklerini ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Bu meydanda sonuna kadar kalabilmelisin!..
Seni sarhoş edecektir içerek susmalısın!.. Seni bir hoş edecektir, severek susmalısın!.. Yıldızlar ayaklarının altından geçerken sağlam durmalısın!..
Aşk; yıkılıp kalmaya gelmez.

 İçinin içine sığmadığı anlar olacaktır, hoyratlar duymamalı… Susmalısın!..
Aşk; haykırmaya gelmez.

Kendini ifade edemediğin çaresiz kaldığın bu son nokta dediğin kapıları çarparak gitmen gerektiğini düşündüğün anlar olacaktır. Kalmalısın!..
Aşk; çekip gitmeye gelmez.

 Durmaksızın geceni gündüzünü birbirine katarak O'nun sana doğru gelmesini beklemeden O’na doğru koşmalısın!..
Aşk; durup beklemeye gelmez…

Bana uğramadı deme. O hayatında herkese en az bir kere uğrar.
Sen O’nu her an her cenahtan beklemelisin. O’nun için kavramların hiçbir önemi yoktur bunları bilmediğinden bazen kapıyı bazen pencereyi bazen bakışı bazen içten bir gülüşü bazen gözyaşını kullanarak sana gelecektir. Beklemelisin!..
Aşk beklememeye de gelmez.

 İlk bakışta kuralsızlıklar bütünü olarak gözükecektir. Bu seni yanıltmamalı. Aşk komplike bir duygudur ve O’nun da kendine göre doğruları vardır. Sana geldiği an kuralsız şartsız kabul etmelisin!..
Aşk; kural koymaya gelmez.

 Sana bir çok seçenek sunacaktır. En kestirme gözükeni faturası en ağır olanıdır. En uzak gözükeni ise meyvesi en tatlı olanı olacaktır. Burada tadımlık veya doyumluk seçeneğini sen belirlemelisin!.. Tadımlık olanlar aşk sınıfına girmeyecektir sadece aşkın küçük bir numûnesi gibi gözükecektir.

O Sana gitmemek üzere gelir. O sebeple sakın kollarından kayıp gitmesine izin verme.Sıkıca sarılmalısın ama canını yakmadan sıkıca sevmelisin!.. Sabretmelisin!.. Aşk; en kısa sürede en uzun sabrı, en uzun metaneti bitmeyen hamiyeti gösterenlerin kazandığı yiğitler arenasıdır.
Aşk yiğitlerin işidir...!!!


Bekir Ahiskalı
Kekeme Kaval 45
Aşk Yiğitlerin işidir. (2001)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder