10 Şubat 2011

Erkeklere Tavsiyeler (Bu yazıyı kadınlar okumasın)

Erkeklere Tavsiyeler
(Lütfen!..Bu yazıyı kadınlar okumasın)

1- İkebena, feng shui ve tai chi`nin ne olduğunu bilmelisiniz. İkebena Japonlar` ın çiçek düzenleme sanatıdır.
Fenf shui de bir çeşit ev düzenleme sanatıdır.Evin kapısının yönü, yatağın prize göre konumu,çeşitli aksesuarların kullanımı hep feng shui`nin alanına girer. Hemen örnek vereyim: Feng shui`ye göre, sifonu çekerken klozetin kapağını kapatmalısınız, yoksa suyla birlikte sizin enerjiniz ve paranız da gider. Kapının hemen arkasına bir zil yada rüzgar çanı takarak kötü düşünceli insanların size zarar vermesini engellemiş olursunuz. Kafasında kötülük olan biri, evinizden içeri girdiğinde zilin ya da çanın sesini duyar ve dikkati dağılır, böylece size zarar veremez.

Tai chi ise, Çinlilerin sabahları güneşin doğuşunu karşılamak için parklarda, açık alanlarda yaptıkları hareketlerden oluşan bir Uzakdoğu sporudur. Vücutta ki enerji noktalarını doğru kullanmayı, gücü doğru yöne akıtmayı ve günlük hayatta çalışmayan kas gruplarını ve kemikleri çalıştırmayı amaçlayan tai chi, dövüş sanatının da en yumuşak ve en ustalıklı örneklerinden biridir. (Uzak doğu kültürü merakımdan)

2- Yazı tura atarken yazıyı tercih etmelisiniz. Tura yüzü, yazı yüzünden azıcık daha ağırdır; bu nedenle yazı yüzünün gelme olasılığı daha yüksektir. (iddiaya girme merakımdan edindiğim tecrübelerimden)

3- Daha büyük balık yakalamak için oltanızı derin sulara değil, kıyıya yakın yerlere atın. Nehrin ortasında akıntı, kıyıya oranla dört kat daha güçlü ve hızlıdır. Su ne kadar hızlı akarsa,yüzen balık da o kadar küçük olur. Büyük balıklar genellikle kıyıya yakın sularda yüzmeyi severler. Köy tecrübelerimden)

4- Doğadasınız, su kaynağına hala çok uzaktasınız, susadınız. susuzluğunuzu gidermek için ağzınıza küçük bir taş atın. Böylece tükürük salgısını harekete geçirerek ağzınızın kuruluğundan kurtulabilirsiniz. (Uzun yayla yolları tecrübelerimden)

5- Diğer dillerde de bir kadına "Çok Güzelsin" demeyi öğrenmelisiniz.
İspanyolca: Usted es hermosa
Portekizce: Voce e bonita
Fransızca: Vous etes belle
İtalyanca: Siesta bella
Almanca: Sie sind schön

(Laf ve bilgi var icraat yok. Bu kelimeyi 15 ayrı dilde yazıp söyleyebilirim)

6- Clint Eastwood` un üç spagetti filmlerinin adlarını öğrenmelisiniz.
Fistful of Dollars (Bir Avuç Dolar),
For A Few Dollars More (Birkaç Dolar İçin)
The Good, The Bad and The Ugly (İyi , Kötü ve Çirkin).
Bu filmlere "spagetti western" denilmesinin sebebi; yönetmenin Sergio Leone olmasıdır.
(merak ilmin hocasıdır)
7- Çikolata, köpeklerin kalplerine zararlıdır. İki lokmalık gofret bile küçük bir köpeğin ölümüne sebep olabilir. (sizinkinden geçtik sevgilinizin itinin hayatıyla oynamayın)
8- Kazağınızı asla pantolonunuzun içine sokmayın. (bir hanımefendi çok kötü durduğunu söylemişti)
9-Asla ayakkabınızın arkasına basmayın. (Karizma değil kazma bir görünüm oluyormuş)
10- Çizgili gömlek ve kareli ceket giyebilir, desenli kravat takabilirsiniz
ama üçünü asla aynı anda yapmayın. (yüzünüze bir şey söylenmeyebilir ama arkanızdan konuşuyorlar)
11- Saçınızı uzatabilirsiniz, bıyık bırakabilirsiniz ve pembe gömlek giyebilirsiniz ama asla hepsini aynı anda yapmayın. (elin ağzı torba değil ki büzesiniz)
12- Karpuz seçerken, karpuzun üstünü ve altını parmaklamayı bırakın,
rengine bakın. Olgun ve lezzetli karpuzların üzerindeki koyu çizgiler, açık çizgilerden daha kalındır. Karpuzun dışı ne kadar koyu renkliyse,
içi de o kadar kırmızı ve lezzetlidir. Karpuz seçmenin bir yolu daha var.
Bıçağı alıp karpuzu ikiye bölün, bir parça kesip tadına bakın. Güzel mi?
(kestiğinizde farklı çıkarsa karpuzlarında iki yüzlü olmaya başladığını düşünün)
13- Bifteğinizin pişip pişmediğini, bifteği kesmeden anlayabilmelisiniz.
Bunun en kolay yolu, bifteği parmaklamaktır. Başparmağınızı, sanki parmak izinizi çıkarmak için mürekkep ıstampasına bastırır gibi, etin üzerine hafifçe bastırın. Diğer elinizle de başınıza dokunun ve sertliklerini karşılaştırın.
İyi pişmiş bir biftek alnınız kadar, orta sertlikteki bir biftek çeneniz kadar, az pişmiş bir biftek de burnunuzun ucu kadar sert olmalı. (bir deneyin olmazsa bir daha konuşuruz)
14- Dünyanın zirvesinin 8848 metre yüksekliğindeki Everest olduğunu bilmelisiniz. Eğer daha yüksek olsaydı, zirveye astronotlar gibi giyinip tırmanmak gerekirdi. 11 bin metre yükseklikte, yüzde 100 saf oksijen solumak bile, canlı kalmanızı sağlayamaz. Çünkü o yükseklikteki son derece alçak hava basıncı,bitrojn baloncuklarının kana karışmasına yol açar ve bu da, dalgıçlarının vurgun adını verdikleri olaya sebep olur. Sonuç, emboli ve ölümdür. (dağcılık tecrübelerim ve eğitimimden)
15- Normalde 100 bin tel saçımız vardır. Her gün 25 - 125 arası saç teli kaybolur. (kel olma korkumdan dolayı araştırmalarımdan)
16- Kıtalar yılda 2 cm hareket eder. (dönek dünya yerinde duramıyor her tarafı oynuyor)
17-İnsan beyni, içerdiği 100 milyar nöronla evrende bilinen en karmaşık şeydir. Beyinde ayrıca 500 milyar destek hücresi bulunur. (35 yıldır aynı motoru çalıştırmaktan öğrendiğim şey)
18- Bulutsuz bir gecede, ideal şartlarda, çıplak gözle 4 bin yıldız görebilirsiniz. (Ahıska gecelerine olan sevdamdan)
19- Vücudumuzda 7.5 metre uzunluğunda ince bağırsak, 1.5 metre uzunluğunda da kalın bağırsak bulunmaktadır.. (biliyor olmanız bir işinize yaramayacaktır, ama bilmenizin de zararı olmaz)
20- Oltaya iğne takmanın kolay yolu misinanın ucunu kıvırıp düğüm yapın.
Misinanın çift katlı ucunu, kancanın deliğine sokun. Kancayı misinanın içine geçirin. Misinayı yukarı çekerek düğümü sıkılaştırın. (Koray’dan öğrenmiştim)
21- Kaptanlar, nikah kıyamaz... Kıyılması geminin uluslararası sularda olduğu düşünüldüğünde mantıklı görünebilir; ama doğru değil. Birçok ülkenin donanma kurallarına göre, gemi kaptanlarının insanları evlendirmesi yasaktır. (nikahımı okyanusun ortasında kıydırma hayalimden hani kızın vazgeçme şansı olmasın diye)
22- İnsan öldükten sonra saç, sakal ve tırnaklarının uzadığı sanılır
fakat derisi çekildiğinden uzamış gibi görünür. İnsan beyni son derece gelişmiş olduğu için, belirli işler adına, belirli bölgeler çalışır fakat gün boyunca beynimizin tamamı kullanılır. (kendi beynimden biliyorum)
23- İnsanın ne kadar çabuk kel kalacağı ya da ne kadar kıllı olacağı tamamen genlerine bağlıdır. Yani tıraş etmenin ya da kesmenin herhangi bir etkisi yoktur. (kellik takıntımdan dolayı)
24- Einstein iyi bir öğrenciydi.. söylenenlerin aksine 11 yaşındayken üniversite düzeyinde fizik öğrenmişti. Küçük bir çocukken bile Yunanca ve Latince biliyordu.
25- Bir erkek olarak mutlaka otomobillerden anlamalısınız. Araba lastiği değiştirmeyi öğrenmekle işe başlayabilirsiniz. El frenini çekiniz, Krikoyu yerine yerleştirin ve otomobili lastik boşta kalacak şekilde havaya kaldırın. Bijon anahtarlarıyla bijonları çapraz şekilde gevşetin.
Hepsini gevşettikten sonra bijonları deliklerinden çıkartın. Bijonları güvenli bir yere koyun ki kaybolmasınlar. Yedek lastiğimizi alın ve otomobilin ve lastiğin bijon delikleri üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Bir bijonu hafifçe gevşek bırakın. Sonra yine çapraz şekilde diğer bijonları da yerleştirin. Bütün bijonları sıkılaştırın.Krikoyla otomobilinizi indirin. İşlem tamam... (yolda kalınca mecburen öğreniyorsunuz)
26- Ütü izi olmayan pantolonlarınızı tersten ütülemeniz gerekir. Böylece kumaşın parlamasını engellersiniz. (yılların tecrübesi)
27- Dört çekerle difransiyelin farklı şeyler olduğunu bilmelisiniz.
Lada Niva, Land Rover gibi araçlar zaten hep dört çekerdir. Bozuk arazide difransiyel kilidini devreye sokmanız, aracı İki çekerden dört çekere geçirmeniz anlamına gelmez, çünkü araç üretildiği andan itibaren dört çekerdir. (zenginin dört çekeri benim beynimi yoruyor)
28- Osmanlı Sultanlarından Fatih Sultan Mehmet`in iyi bir şair olduğunu (Avni), III. Selim`in de iyi bir bestekar olduğunu bilmelisiniz. (şairliğim ve araştırmacı kişiliğimden)
29- Profesyonel bir masör kadar olmasa da basit masaj tekniklerini bilmelisiniz. Omuzları ya da deriyi mıncıklamak, masaj değildir. Doğru dürüst masaj yapabilmek için başparmaklarınızla omuzlarda ve omurganın iki yanında basınç uygulamalısınız. Masaj yaparken ellerinizi mümkün olduğu kadar çok açmalı, böylece masaj yapacağınız bölgeyi genişletmelisiniz. Sırt derisini baş ve işaret parmaklarınızın arasında kaydırarak belden omuzlara doğru düz çizgi halinde ilerleyin. Omuzlarda "piyano" adı verilen hareketi yapın, yani parmaklarınızın uçlarını sanki tuşları çok sert olan bir piyanoyu çalıyormuş gibi
kasların üzerinde gezdirin. İki elinizin başparmaklarını ense üzerinde yan yana getirin ve yavaşça açarak aşağıya doğru inin. Genellikle kaburga kemiğiyle omurga arasında kalan bölgede kulunç oluşur,kulunçları gevşetmek için dirseklerinizi kullanabilirsiniz. Bunun için dirseğinizi kaburga kemiğinin sone erdiği noktanın biraz üstüne yerleştirin ve dairesel hareketlerle hafifçe bastırın. Sakın abartmayın, masaj yaptığınız insanın canını yakabilirsiniz. (Sporculuğum ve yar hayallerimden)
30- Gece atıştırmaları ya da muhteşem kahvaltılar için buzdolabınızda mutlaka somon, dil peyniri, mayonez ve turşu zeytin bulundurmalısınız.
Buna kimyonlu peynir veya limon da ekleyebilirsiniz. (tecrübeyle sabittir)
31- Ayın son gününde bile en az 50 Ytl olmalı. kız arkadaşınıza, bugün değil yarın olsun diyemiyorsunuz… (tecrübeyle sabittir)
32- Yalnızca başkalarına güzel görünmek için değil kendi sağlığınız içinde vücut temizliğine özen göstermeniz gerekli. Haftada en az 4 kez yıkanmalı, tırnaklarınızı düzenli olarak kesmeli, dişlerinizi her gün fırçalamalısınız. (başkaları bunları yapmayınca ben rahatsız oluyorsam,ben yapmayınca da başkaları olacaktır.)
33- Nemlendirici, temizleyici losyon gibi cilt bakım ürünlerinin
sadece kadınlar için üretilmediğini öğrenmelisiniz. Traştan sonra limon kolonyası devri kapanalı çok oldu. Artık hava kirliliği, güneşin zararlı ışınları, çalıştığımız ofislerin bozuk havalandırma sistemleri,
barlardaki ve restoranlardaki bol sigara dumanı cildimize gitgide daha çok zarar vermeye başladı. Kokoş olun demiyorum, ama cildinizin yıpranmasını istemiyorsanız,kendinize bakım yaptırmalısınız.
(Ben bunları sonradan öğrendim. Hatta bir bayan ''yavrucuğum senin ter bezlerin yok mu? '' demişti. Cehalet işte ne olacak.)
34. Duş sabunu yerine, duş jeli kullanmayı deneyin.. hem koku seçeneği daha çok, hem de daha keyifli oluyor. (35 yaşımda öğrendim)
35. Ev işlerini ve yemek yapmasını öğrenin. Eşiniz toz alırken siz evi süpürgeyle süpürün. Bunu öğrenirken hayatınıza girecek hayatı sizinle paylaşacak insana yardım ve hizmet amaçlı yapın. sevdiğiniz insana hizmet etmenin hazzı başkadır. (Bir aşçıdan bu amaçla 4 hafta eğitim aldım tabi bu sürede bulaşık yıkamasını öğreniyorsunuz)
36. Bir erkek olarak evin yeni yıkanmış perdelerini zaman kaybetmeden takın.
a- perde kuruduktan sonra takılırsa kırışıklıkları ütülemek gerekiyor.
b- hayatınızdaki kadın sizin daha sonranızı beklemeden takacaktır.
Ona eziyet etmeyin ve üşünmeden o istediği an takın.
(Bu hareketinizin karşılığı size kısa bir öpücük, eline sağlık hayatım, aşkım seni çok seviyorum, ne kadar düşüncelisin, ne iyi ki varsın vb. gibi sözcüklerle birlikte çok tatlı bir gülümsemeyle geri dönecektir
bence değer)
37. Eşiniz mutfakta sizin için bir şeyler hazırlarken seyrettiğiniz televizyonu kapatıp eşinize yardıma koşun.. elin Angelina Jolie ' sini seyredeceğinize kendi meleğinize yardım ederken yanınızdaki insanın
daha güzel olduğunu göreceksiniz. (deneyin farkı anlayacaksınız)
38. Yanınızdaki insanla susarak veya aşağılayarak değil, konuşarak ve iltifat ederek anlaşmayı deneyin. (mutluluk burada ayrıntıda saklıdır)
39. Sevdiğiniz insanın aşağıdaki maddeleri yapması için gerekli ısrarı yapın
a-Yalın ayak yere basma
b-Yataktan kalktığında üzerine muhakkak bir şey al
c-Sigara içme
d-Duştan çıkınca omuzlarına havlu at
(ıslak saçlar omuzlarının tutulmasına sebep olur)
e-Saçlarını kuruturken saç kurutma makinasını hem yakın hem de fazla tutma
İster geyik yapmış deyin, ister tecrübe aktarımı…
Yazdım bile
41. Kadın konuşkandır. O sebeple seçerken ya az konuşanını seçin ya da bilge olanını ki konuştukları çabuk bitmesin. Bilgisini çabuk tüketen kadın başa sarar ve dayanılmaz olur. (Yakın çevremden biliyorum)
42. Çoraplarınızı çıkarmasını bilin. Her zaman ayağınızda durması gerekmez yahut çıkarmanız gerektiği zamanlarında olduğunu bilin. (Zeynep’ten öğrendiğim)
43. Kitap okuyan kadını seçin, televizyon seyreden kadını değil. (Kitapların bana kattığı)
44. Arkadaşının doğum gününe gittiğinin akabinde duygularını anlatan kadından vazgeçmeyin eğer mekanı anlatıyorsa o kadını terk edin. (Arkadaşının doğum gününe gönderdiği hanımının geldikten sonra çıkardığı masraflardan bıkıp telefonlarını kapatan Mustafa’dan öğrendiğim)
45. Fazlasını anlatan değil eksiğini telafi etme bilincinde olanı seçin. (Bilmem neremi çok beğeniyorlar diyen Yasemin’den öğrendiğim)
46. Kadınlar tıpkı kaplar gibidirler. Kiminin için olması gerekenle doludur kimisinin içi boş hava doludur.
Boş olanı eğer kapağı açıksa yani bir şeyler almaya müsaitse seçin hem boş hem de kapağı kapalıysa sizin ona katacağınız bir değerin olmadığını düşünüyordur kaçın. (Her şeyi bildiğini zanneden, öğrenmeye kapalı hanım şairlerden öğrendiğim)

47. Düşünen ve düşündüğünü süzgeçten geçirdikten sonra söyleyen kadını seçin. Düşünmeden konuşan çam devirir. (Ben böyleyim deyip ağzına geleni söyleyen dostlarımdan öğrendiğim)
48. Asaleti ende boyda olanı değil. Gende soyda olanı seçin. (35 yaşında bir çok güzelliğini yitiren ama bir zamanlar sınıfın en güzel kızı diye seçilen üniversite arkadaşımdan öğrendiğim)
49. Vücudunuza sevilinizin adının yazıldığı dövme yaptırmayın. İnsanların duygularının nereye akacağı belli değil. (Vücuduna sevdiğinin adını dövme yaptırdıktan sonra ayrılmak zorunda kalan ama şimdilerde evlendiği hanımla her gece kavgalar yaşadığını söyleyen İbrahim’den öğrendiğim)
50.Sürekli ben diyen dostlarınızı terk edin. Çünkü onların sizi düşünme ve dert etme gibi dertleri yoktur.
Biz diyen dostlarınızı tercih edin. (Arkadaşlarımdan öğrendiğim)
51. Her şeyinizi herkese söylemeyin ve evlendikten sonra sizi sürekli gizli numaradan arayan eski arkadaşınızı ciddiye alıp dert etmeyin. Arar anlatırsa dinleyin, sorarsa cevaplayın ama ona yokluğu fark edilmeyecek kadar değer verin ve bağımlı kalmayın. (Ayşe’den öğrendiğim)
52. Sürekli kadınlardan veya sürekli erkeklerden bahseden arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi gözden geçirin. (Orhan’dan öğrendiğim)
53. Bir arkadaşınızın sizi unutmasını istemiyorsanız ondan borç alın. Borç almanızın sebebini çaresizlik olarak algılamayacağı için sizi hiç unutmayacağı gibi cömertliğini diline dolayacak kadar irtifa kaybedecektir. O zaman borcunuzu ödeyin ve onu Allah’a havale edin. (Yaşadıklarımdan öğrendiğim)
54. Dostlarını eşinden saklayan ve sizin yanınızda olduğunu eşinden saklayan kadından uzak durun. Eninde sonunda size de bir darbe vuracaktır. (Naz’dan öğrendiğim)
55. Kadının iffetsizine vesika verdikleri için onun onu tanımanız uzun sürmeyecektir. Siz asıl erkeğin
Fahişesine dikkat edin. Kadınlarla çok konuşur, her kadınla konuşur, çok laf taşır (Yaşadıklarımdan öğrendiğim)
56. Sizin en dertli anınızda bile “boş ver be abi” diyerek de olsa sizi teselli edebilen, dinleyebilen kadim dostlar edinin.
57. Hatanızı itiraf edecek kadar erdemli olun ama aynı hatada ısrar etmek gibi bir aptallığı yapmayın. (Sadi Şirazi’den okuduğum)
58. Paranız yoksa uzaktan aşık olun. (Ntv’de kameraman olan arkadaşımdan öğrendiğim)
59. Akıllı düşmanınız olsun boş konuşan içi boş dostunuz olacağına
60. Aynaya baktığında kendisini gören ile başkalarının anlattıklarıyla kendisini bir şey sananı ayırt etmesini bilin. (Kendisini en iyi sanan bir arkadaşımdan öğrendiğim)
61. Sevdadan yorulmak diye bir ifade ve yorulma şeklinin var olduğunu unutmayın(Zeynep’ten öğrendiğim)
62. Karşılık beklemeden adam gibi sevebilen birileri de olabileceğini unutmayın (Zeynep’ten öğrendiğim)
63. Akşamdan planladığınız şeyin siparişini sabah verin çünkü hayatınızdaki kadının fikri akşamdan sabaha değişecektir. (Annem ve çok sevdiğim bir bayandan öğrendiğim)
64, Her aklına geleni söyleyenin size katacağı tek şey vardır o da tereddüt. (Tecrübelerimden)
65. Sürekli eski eşinden veya sevgilisinden bahseden bir arkadaşınız varsa o eskiye nur yağacağını bilin ve boşa zaman kaybetmeyin. (Yaşadıklarımdan öğrendiğim)
66. Akşamdan alınan duş eş içindir, sabahtan alınan duş iş içindir. (Hafta da bir kez duş alan Ahmet’ten öğrendiğim)
67. Sevdiğinizin hatırına bile olsa sevmediğiniz ortamlarda bulunmayın. Yoksa mutsuz olursunuz. (Boş fedakarlıklardan bahseden bir kadından öğrendiğim)
68. Gözleri açık öpüşen kadından korkun. (Çok sevdiğim Zeynep’ten öğrendiğim)
69. Telefonda saatlerce her şeyi konuşmak ancak gelecekteki birlikteliğinizden harcamaktan başka şey değildir. (Yaşadıklarımdan öğrendiğim)
70. Cahille ne kadar az konuşursanız dostluğunuz o kadar uzun sürer. (Yaşadıklarımdan öğrendiğim)
71. Sizin öğrettiklerinizle size bilgelik taslayanları hatırınızdan çıkarmayın. (Mesleğime dair birçok şeyi öğrettiğim sonra da biliyormuş gibi davranan eski bir dosttan öğrendiğim)
72. Mutfak tezgahında yıkanmayı bekleyen bulaşıklar için vakit kaybetmeden yıkamaya başlayın. Hem hayat arkadaşınız mutlu olacaktır hem de siz. ( Düzenli yaşamaktan öğrendiğim)
73. Birileri bir şeyin sembolü yapmışlar diye renklere ve desenlere uzak durmayın. (Giydiklerimle mutlu olmayı öğrendiğim zaman)
74. “Ben böyleyim” diyene değil sizin öyle olduğunu gördüğünüze inanın. (Çok iffetliyim diyen bir arkadaşımın hayata aktardığı yaşam şeklinden öğrendiğim)

Bekir Kale Ahıskalı
Erkeklere Tavsiyeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder