21 Aralık 2010

Kızıl Gül



Kızıl Gül

Merhaba Sinhare

Her sabah sesini beklemeye ve duymaya alışmışım. Günün o dakikalarını beklemek, soluk soluk heyecanlanmak ve zamanı tüketmek bile başka bir anlam taşıyordu. Şimdilerde nasıl da özler oldum bilemezsin. Benim nelerim, ne çok şeyim olduğunu bilemezsin.


Bugün çıkacak olan ve seninm adını taşıyan son kitabımın son şiirini de yayımladım. Ayrı bir heyecan içerisindeyim. Umuyorum ki seni bekleyişimi, sana olan özlemlerimi ve geleceğe dair nelerin bekleyeni olduğumu anlatan bu kitabı başucu kitabımız yaparız.

Zaman kendi kaftanını giydirmeden bize, biz zamana kendi heyecan ve soluğumuzu giydirebilirsek en azından kendi adıma söyleyeyim çok bahtiyar olacağım. Saatten, günden, geceden çok haberdar olduğum söylenemez. Ama hepsini içime çekerek dolu dolu yaşıyorum. Onların hepsinde sen varsın, onların hepsi seninle daha anlam kazandılar.

Kızıl Gül diyeli beri kendime daha bir sana ait olduğumu hissediyorum. İçimdeki burukluk ise içimden geçemeyen şeylerden sebeptir. Kızıl Gül'ün bizim geleneğimizde ne kadar yeri olduğunu sana anlatmayı, gözlerine baka baka, ağlaya ağlaya anlatmayı çok istiyorum. Şimdilik az da olsa bilgin olan bu konuda benim için kapıların nasılda kapandığını bilmen yeterli. Bir kere kızıl gül diyenin geriye dönmeyeceği de aşikardır.

Özledim hem de çok.. Seni seviyorum gözümün nuru seni çok seviyorum. 21 Aralık 2010




Bekir Kale Ahıskalı
Lebibeye Mektuplar 197
Kızıl Gül

2 yorum:

  1. Harika bir benzetme.Gızıl Gül. çok dikenli ama müthiş bir kokusu var.güzeldir. şiir de müthiş.bunu bu duyguları yaşatan, yazdıranda eminim ki harika bir insandır.Çünki bunu yazn duygulaın sahibide harika bir insan güzel bir dost. Saf duyguları temiz.Ustadım ALLAH yolunu açık etsin. Başarılar diliyorum hocam.her şeyin en güzelini siz yazmışsınız zaten. bize okumak ve duygulanmak kalmış . birde tebrik etmek alkışlamak.

    YanıtlaSil
  2. Sura Hanım

    Sana Sinhare den bahsetmiştim. Bu şiirler ona ait küçük notlar gibiler yoksa onu anlatmaya ne cümleler yeter ne de ömür. Rabbim onu bağışlasın yolunu gül etsin.

    Ayrıca senin gibi bir kardeşim olduğu içinde ziyadesiyle mutluyum.

    YanıtlaSil